Hvornår må man træne efter en tatovering?

Hvornår må man træne efter en tatovering?

Der findes ikke et entydigt svar på, hvornår en ny tatovering og træning går hånd i hånd. Det afhænger meget af, hvor på kroppen du har fået lavet din tatovering. Herefter har det også meget at sige, hvilken sportsgren du dyrker. Det er vigtigt at huske på – selvom vi forstår, at det er svært – at det er lettere at finde tilbage til sin træningsrytme, end det er at genskabe eller rette op på en beskadiget tatovering. 

Nedenfor kan du læse mere om, hvad du skal forholde dig til, inden du påbegynder træningen, efter at du har fået lavet en ny tatovering.

Hvad kan der ske, hvis man træner efter en ny tatovering?

Vi anbefaler, at du holder dig fuldstændig væk fra at træne, to dage efter at du er blevet tatoveret. På dette tidspunkt er tatoveringen stadig et åbent sår, og her er det især vigtigt, at tatoveringen bliver passet ekstra godt på og at helingsprocessen går sin gang. Det vil sige, at du bør rense den grundigt – men forsigtigt – samt jævnligt give den et lag aftercare. Sidst, men ikke mindst, skal den bare have godt med ro.

Du kan også læse om hvor gør det mest ondt at blive tatoveret.

Undgå, at dit blodtryk stiger

En af grundene til, at træning kan være skadelig for din nye tattoo, er, at dit blodtryk stiger, når du træner. Et højere blodtryk betyder, at dit blod hurtigere bliver pumpet ud i kroppen. Når din tatovering stadig er et åbent sår, risikerer du altså, at din tatovering begynder at bløde, når du træner. Vi anbefaler derfor, at du starter ud med en let træning, efter at din tatovering er blevet lavet.

Hudens udstrækning kan gøre skade på din tatovering

Efter de første dage begynder der at danne sig en skorpe på din tatovering. Denne skorpe kan godt få din tatovering til at se lidt anderledes ud, men det er helt normalt. Du kan sikkert  også mærke på den, at den buler en smule ud – dette er igen helt normalt. Det er vigtigt, at du passer godt på det sår, der danner sig i løbet af disse dage.

Når du træner, bruger du naturligvis din krop på en meget fleksibel måde. Det kan være ved at løbe, når du styrketræner eller cykler en tur. Ved alle discipliner bevæger du næsten hele din krop, og i den forbindelse strækker du dermed huden ud. Denne udstrækning er ikke sund for din tatovering. Du risikerer nemlig, at det sår, der har dannet sig på din tatovering, slår revner. Dette er ikke godt for helingsprocessen af din tatovering.

Genoptagelse af din træning efter du er blevet tatoveret afhænger af, hvilken sportsgren du dyrker

Grunden til, at det er svært at give et konkret svar på, hvornår du kan genoptage din træning igen, efter at du blevet tatoveret, er, at det afhænger af, hvilken sportsgren du dyrker. Hvis du styrketræner i hverdagen, så har du her fuld kontrol over, hvorvidt din tatovering bliver berørt eller udstrakt. Er du f.eks. blevet tatoveret på benet, kan du de første uger isolere din træning til kun at omfatte øvelser til din overkrop. På den måde får du stadig motioneret, mens du sørger for at skåne din nye tatovering. 

Spiller du derimod håndbold eller fodbold, er der større sandsynlighed for, at din tatovering kan tage skade. Det er ret sandsynligt, at en modstander kunne berøre din tatovering i løbet af en kamp. I den forbindelse kan du risikere, at såret bliver revet af. Spørg derfor dig selv om, hvad der er fornuftigst, inden du begynder at dyrke din sportsgren igen.

Undgå al vandrelateret træning, efter du er blevet tatoveret

Vi anbefaler, at du undgår al vandrelateret træning. Det vil sige svømning eller anden form for vandsport. Det er generelt ikke godt for tatoveringen, hvis den bliver udsat for meget fugt. Først og fremmest er det usundt, fordi eksponeringen i forhold til bakterier er højere i vand, hvilket både gælder pool og i havet. 

Herudover bliver dit sår også blødt, hvis det bliver udsat for meget vand. Dette gør, at såret igen risikerer at falde af, når du eksempelvis tørrer dig selv på kroppen med et håndklæde. Dette sætter igen en stopper for helingsprocessen, ligesom det også øger risikoen for, at der går infektion i det åbne sår.

Gå i løst tøj, når du påbegynder træningen med din nye tatovering

Når du begynder din træning igen, er din påklædning også vigtig at tage højde for i starten. Vi anbefaler, at du træner i et løst træningssæt. En tætsiddende træningstrøje kan nemlig være skadelig for din tatovering. Trøjen kan gnide på såret, hvilket kan forårsage, at der bliver kradset hul i såret. Bakterierne fra trøjen vil dernæst sætte sig i såret, hvis du er uheldig. 

Generelt anbefaler vi, at du går i blødt tøj, efter at du er blevet tatoveret. Det bløde bomuld glider fint hen over såret, hvorimod et par tætsiddende jeans i højere grad gnider sig på såret. Herudover er det med til at fremme helingsprocessen, hvis du lader din nye tatovering få så meget luft som muligt.

Du kan altid kontakte os, hvis du har spørgsmål

Er du tvivl om noget i forhold til det ovenstående, eller mangler du svar på et specifikt spørgsmål, er vi altid klar til at hjælpe dig. Du kan skrive en mail til os på info@painfree-cream.com, og så vender vi tilbage til dig senest 24 efter. I de fleste tilbage vender vi allerede tilbage inden for én time. Vi ser frem til at hjælpe dig.

Tilbage til Toppen
Luk Zoom
Context Menu is disabled by theme settings.